Sergi Boada Pié | Candidat a la Presidencia del COMT

Anestesiòleg i Especialista en Clínica del Dolor a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona

Sergi Boada Pie a la seva consulta del Hospital Joan XXIII

Apreciats companys i companyes.

M’adreço a vosaltres per comunicar-vos la meva decisió d’encapçalar de nou una candidatura que opti a la direcció del COMT durant els pròxims 4 anys.

Com ja sabeu sóc anestesiòleg i especialista en clínica del dolor amb més de 20 anys d’experiència i treball diari, tant en l’àmbit de la medicina pública com en el de la privada. Crec profundament en els valors de la professió mèdica. Conec l’esforç diari que representa exercir-la amb compromís, responsabilitat i dedicació.

Conec com n’és sovint de poc reconegut i recompensat aquest esforç, i conec com les institucions en què treballem, sovint passen per sobre dels nostres criteris, de la nostra capacitat organitzativa i d’autogestió, i dels nostres interessos i motivacions, empobrint-nos i frustrant-nos, però també tensant el nostre excel·lent sistema de salut.

El 2016 ja vam ser candidats a les eleccions a la Junta de Govern del COMT. Vam fer una tasca excel·lent aconseguint una de les participacions més altes en unes eleccions col·legials. Gràcies a més de 600 companys, vam estar molt a prop, a tocar,  d’aconseguir la victòria.

Què m’ha empès a iniciar aquest camí de nou? La resposta està en tots vosaltres. El suport que vam sentir i la força que ens vau transmetre no pot generar altra resposta que bolcar-me a treballar de nou en la mateixa línia, conscient del compromís i de la responsabilitat que assumeixo.

Aquesta vegada, acompanyat de nou d’un  gran equip de professionals i millors persones que ens hem proposat afrontar el projecte de dirigir el COMT per intentar canviar les coses, però sense deixar mai de ser el que som: METGES.

Metges actius, referents en els nostres àmbits de treball, capaços d’exercir una gestió del col·legi, responsable, eficient i conciliadora. Capaços d’apropar-vos el col·legi, per facilitar la participació i la presa de decisions. Capaços de Construir un COMT independent, crític i amb potència interlocutora davant les institucions, organitzacions i proveïdors de salut. Capaços de què el  COMT s’impliqui en la societat civil, que informi, generi opinió i estigui al costat dels desfavorits. Capaços de tenir  un COMT transparent, que expliqui les coses amb naturalitat.  Capaços de fer que el COMT  vetlli pel prestigi professional, que generi cohesió entre els metges, que lluiti per millorar els recursos i elevi als màxims la qualitat assistencial a Tarragona, apostant sempre per la medicina de proximitat i per l’excel·lència de l’acte mèdic, sense oblidar el més important: el pacient i el ciutadà.

Serem capaços  SOBRETOT de fer que el COMT us sigui útil d’una vegada, que sentiu que treballa per tots vosaltres, que us el feu VOSTRE.

Tenim la certesa de poder d’assolir aquests objectius, aquesta vegada SÍ, els tenim al nostre abast. Però per fer-ho realitat necessitem de nou el vostre suport i la vostra confiança.

Si aconseguim representar els metges, serà un honor i un orgull que intentarem exercir amb la màxima honestedat i coherència!

Sergi Boada Pié